Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κανόνες Μπουρλότ

Γενικός Κανόνας. Ό,τι φύλλο παιχτεί κάτω, φύλλο ίδιας φυλής πρέπει να πετάξουν όλοι! Αν κάποιος δεν έχει φύλλο ίδιας φυλής με το πρώτο που παίχτηκε, τότε είναι υποχρεωμένος να τσακίσει, δηλ. να ρίξει Κόζι. Το Κόζι παίρνει την μπάζα πάντα. Αν δύο άτομα τσακίσουν, τότε την μπάζα παίρνει το μεγαλύτερο Κόζι. Αν δεν έχει ούτε Κόζι, τότε πετάει ένα οποιοδήποτε φύλλο, όμως δεν παίρνει την μπάζα. Την μπάζα κερδίζει πάντα το ισχυρότερο φύλλο. Ο παίκτης που κερδίζει τη μπάζα, ρίχνει το πρώτο φύλλο της επόμενης.
Υπάρχει ένας κανόνας γιά τα Κόζια. Όταν παιχτεί Κόζι, τότε ο επόμενος είναι υποχρεωμένος να ανέβει, δηλαδή να ρίξει Κόζι μεγαλύτερης αξίας από αυτό που είναι κάτω, εφ’όσον έχει βέβαια, αλλιώς πετάει μικρότερο κι αν δεν έχει Κόζι πετάει ένα οτιδήποτε φύλλο άλλης φυλής. Το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο και για τον τέταρτο. Στα άλλα φύλλα που δεν είναι Κόζια ΔΕΝ ισχύει το ίδιο, δεν είναι δηλαδή υποχρεωμένος ο παίκτης να ανέβει στα προηγούμενα φύλλα.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ομάδα που αγόρασε, να βγάλει τους μισούς +1 πόντους από την αντίπαλη ομάδα, ειδάλλως η αγορά μπαίνει μέσα και η αντίπαλη ομάδα γράφει όλους τους πόντους του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου και του αέρα. Αν πάλι και οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους πόντους, τότε η αντίπαλη ομάδα τους γράφει κανονικά ενώ της ομάδας που αγόρασε κρέμονται, που σημαίνει ότι όποια ομάδα κερδίσει την επόμενη παρτίδα θα πάρει και τους βαθμούς που κρέμονται από την προηγούμενη.
πηγή https://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου